هنجار هستی

هنجار هستی

چیزی شبیه تائو
هنجار هستی

هنجار هستی

چیزی شبیه تائو

شش مشکل فرهنگی کشور به همراه استراتژی مقابله با آنها


شش مشکل فرهنگی کشور

1: عدم وجود یک ایده مناسب و کارآمد برای حل معضل اصلی فرهنگ کشور( چالش بین بخش سنتی فرهنگ ایران و بخش جدید آن )

راه حل: ایجاد کرسی های نظریه پردازی و ایده سازی در نهادهای علمی و فرهنگی و فراهم کردن فضای مناسب برای طرح ایمن ایده ها و نظریات به نظام مدیریت فرهنگی کشور با پرهیز از رسانه ای کردن نظرات. 

2: تجلی مشکل فوق در ساحت هویتی ایرانیان و بروز وضعیت ریزومی در ساختار هویتی ایشان.

راه حل: تأکید بر هویت اصیل اسلامی که مبنای آن طبق نظر استاد شهید مطهری(ره) بر حق پژوهی است و این آیه حکایت از آن دارد« فبشر عبادی الذین یستمعون القول فیتبعون احسنه ».

نهادهای فرهنگی باید بیشتر بر ترویج پژوهش دینی و فراهم کردن زیرساختهای لازم برای تحقق این برنامه تأکید کنند تا بر آموزش( در این خصوص طرحی نیز برای اجرا در دانشگاه ها تهیه شده است).

3: عدم استفاده کافی از مشارکت مردمی در برنامه های فرهنگی و بروز فاصله بین فرهنگ رسمی و عمومی.

راه حل: کاهش تصدی گری بخش دولتی در موضوع فرهنگ و واسپاری فرهنگ و امور آن به مردم در کلیه شئون و ایفای نقش هدایت، حمایت و نظارت از سوی دولت بر بخش فرهنگ.

4: عدم توجه به ضرورت پیوست فرهنگی در ساحت مدیریت کلان کشور و اتخاذ تصمیمات مدیریتی فارغ از توجه به تأثیرشان بر فرهنگ.

راه حل: ضرورت پیگیری موضوع پیوست فرهنگی با این رویکرد که هر وزارتخانه یا نهاد باید پیوست فرهنگی کلیه طرح های خود را تعریف و به تصویب برساند. هر طرح اقتصادی، اجتماعی، عمرانی، نظامی و... باید با نظر تخصصی کارشناسان فرهنگی تهیه و تنظیم شود و به طور جدی به تبعات فرهنگی ـ اجتماعی طرح ها توجه شود و بدون تأیید نهادهای نظارت فرهنگی هیچ طرحی حق تصویب و اجرا نباید داشته باشد. همانگونه که سازمان هایی نظیر میراث فرهنگی و حفاظت محیط زیست این حق برایشان تعریف شده است که بر اجرای پروژه های صنعتی، کشاورزی، نظامی و... کشور نظارت کنند نظیر همین وضعیت، بلکه شدیدتر از آن باید در ساحت فرهنگ رعایت شود.   

5: خروج فرهنگ از زیر سایه سیاست و اقتصاد.

6: فراهم نبودن لوازم تشکیل جامعه دینی

برای آن که جامعه دینی داشته باشیم باید به ساختار جامعی اندیشه کرد که در آن اقتصاد، سیاست و سایر ارکان فرهنگی ـ اجتماعی ساختاری به واقع دینی داشته باشند. پندار این نکته که مثلا با یک اقتصاد سرمایه داری یا سوسیالیستی می توان جامعه ای دینی تشکیل داد پنداری غلط است.

راه حل: تولید ساختارهای اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی مبتنی بر دین، چنانچه این ساختارها امکان ایجاد ندارد اندیشه تشکیل جامعه دینی را باید از سر بدر کرد.

نظرات 3 + ارسال نظر
nasim دوشنبه 16 تیر‌ماه سال 1393 ساعت 11:53

سلام
مطلب جدیدتون کاربردی تره...
شاد باشین

یعنی از این مطالب بیشتر بذارم؟

nasim شنبه 21 تیر‌ماه سال 1393 ساعت 10:33

سلام
منظورم این بود که وقتی یه موضوعی مطرح میکنین،خیلی خوبه که راهبرد و راهکارش هم،بیان میشه.

KAMAL پنج‌شنبه 23 مرداد‌ماه سال 1393 ساعت 08:42 http://HICH2012.BLOGSKY.COM

در ایران اصولا اقتصاد و سیاست تنها در کتاب ها و درسها و نوشته ها وجود خارجی دارند و ما با اقتصاد و سیاست همچنانکه با دانش و دین تفنن می کنیم ..و اقتصادی نیست تا سرمایه داری یا سوسیالیستی باشد ...

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد